tisdag 7 april 2020

Dag 22

Storbritanniens premiärminister som så sent som för en månad sedan raljerade om att han minsann inte var rädd för coronaviruset och inte hade problem med att ta folk i hand, ligger på intensiven. Sjuk i covid-19. Så kan det gå.

Franska tidningen Le Monde skriver om att överviktiga och feta personer är överrepresenterade på intensivvårdsavdelningarna i Frankrike. Oroväckande med tanke på hur många av oss västerlänningar som är välgödda.
Och så verkar det som om statistiken över antalet döda och nya insjuknade återigen pekar åt fel håll. Säg den glädjen som varar.

Men jag är ganska glad ändå idag. Jag har precis varit ute på min eftermiddagspromenad med Dexter. Vi har hälsat på åsnorna (de känner igen oss vid det laget och kommer fram så fort de ser oss) och vi fick växla några ord med en vinbonde som var ute och rensade ogräs, och med en granne. Småprat och vänliga leenden, allt på behörigt avstånd så klart. Mycket mer behövs inte för att vända moll till dur.

Sol och vackert väder bidrar också till förstås. Att kunna öppna upp mot terrasserna, låta tvätten torka utomhus, hör grannarnas barn leka – och bråka ... Som om allting vore som vanligt.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Tack för dina dagliga rapporter och fina bilder. Det är uppskattat!

Annika Estassy sa...

Tack själv, Kerstin!