söndag 26 april 2020

Dag 41

I Frankrike finns inte försommaren, utan den långa våren går över i en sommar som också är lång som i sin tur växlar över i en ... lång höst. Bara vintern är kort vilket är en välsignelse.
Men oavsett tycker jag att perioden som är nu är en variant av försommar. Solen hettar men luften är fortfarande sval och naturen prunkar. Dags för bara fötter och sandaler igen! Vilket fick mig att inse i vilket bedrövligt skick mina stackars fötter var.
Inte nu längre dock. Förhårdnaderna är bortfilade, den torra huden insmord och naglarna silverfärgade. Jag plockade fram lådan med alla mina sommarkläder och tog på mig en kortärmad tunika och tunna byxor. Fällde upp parasollet och suckade av välbehag. Sedan mullrade det bakom bergen och solen gick i moln. Men regnet verkar hålla sig över bergen och himlen över havet fortsätter att vara blå.
Fetbladen, gråfibblorna, cistus och malvorna blommar för fullt.

1 kommentar:

Ebba Range sa...

Underbart - tänk att ni får ha det så fint. Blommorna är så vackra ... och Dexter förstås 🐕