lördag 2 maj 2020

Dag 47

Sverigeresan som jag bokade för en evighet sedan, det vill säga innan viruseländet tog över världen, blir inte av. Jag skulle flyga från Barcelona men Spanien räknar med att hålla sina gränser stängda fram till oktober. Och i Frankrike talas det om att tvinga alla som reser in i landet att sitta i karantän. Jag får helt enkelt ge mig till tåls och avvakta tills tiderna blivit bättre innan jag får träffa barn och barnbarn igen. Men roligt är det inte.

Det blir alltså en sommar med make och hund, utan besök av vare sig familj, släkt eller vänner. Huruvida turisterna som bokat gästhuset i sommar kommer eller inte återstår att se. Det gör inget om de avbokar, vi klarar oss ändå.

Mycket är oklart fortfarande och så måste det vara. Nu räknar vi dagarna tills vi kan röra oss fritt igen (inom en radie på 100 km). Och så hoppas jag att båtliv och havsbad blir tillåtna i sommar. Det vore även bra om restaurangerna öppnade igen. Hur byn ska överleva annars, förstår jag inte.
Kommer båtbryggorna att läggas i i år? Kommer dykarcentret att kunna ha sina kurser?
Och restaurangerna – kommer det att överleva corona?

Inga kommentarer: