onsdag 27 maj 2020

Födelsedag

När T fyllde år i fjol, firade vi med att gå på restaurang. I år är de stängda så vi grillade lammkotletter istället. Någon tårta blev det inte men väl citronpaj med färska jordgubbar.

I morgon ska försäkringsbolagets skadereglerare hit för att titta på fuktskadan i köket, och sedan kommer smeden för att sätta upp terrassräcket vi beställt. Jag ska dessutom få tillbaka Vingården mellan berg och hav av redaktören, och har en dryg vecka på mig att slutredigera manuset.

Och så har jag läst ut ännu en bok, Virgine Grimaldis Quand nos souvenirs viendront danser, vilket på svenska blir ungefär: När våra minnen dansar. En fin berättelse om några åttioåriga grannar som kämpar för att rädda sina hus från att rivas. Kampen blir också ett besök i minnenas galleri. Rappt och mycket roligt skrivet.

Jag är så glad att jag fått igång mitt läsande igen! Nu ska jag bara se till att få fart på mitt skrivande också. För snart är det juni och dags att  påbörja ett nytt manus. Jag är fortfarande inte helt på det klara med detaljerna i handlingen men jag tänkte försöka mig på att skriva intuitivt den här gången, dvs utan att planera i förväg allt för mycket. Flipp eller flopp? Det kommer att visa sig.

Inga kommentarer: