torsdag 28 maj 2020

Kökskvarnarna maler långsamt men räcket är på plats!

Smeden kom som avtalat och monterade upp terrassräcket. Jag är jättenöjd med resultatet! Dels är det mycket snyggare än stängslet vi haft sedan Dexter hoppade ner på gatan, dels är det faktiskt väldans trevligt att stå och hänga vid räcket och blicka ut över havet.

Vi fick även besök av försäkringsbolagets skadereglerare, snickaren som monterade köket och en representant för köksfirman. Samtliga bar ansiktsmask och alla konstaterade att 1) vi har drabbats av en allvarlig fuktskada, 2) skadan beror på att montören borrade hål i ett avloppsrör när han satte upp köksfläkten. Så vad händer nu? Ingenting. Men om tre veckor ska vi alla ses igen, tillsammans med representanter för såväl montörens som köksfirmans försäkringsbolag. De och skaderegleraren ska sedan komma överens om fortsättningen. Eller snarare om vem som ska ta kostnaden för att riva ut halva köket och bygga upp det igen.

Jag har många gånger suckat över alla försäkringspremier vi betalar. För huset, hunden, bilen, vår egen hälsa ... Men det gör jag inte längre. Och tack vare vår bilförsäkring, kostade det oss noll kronor att byta ut den spruckna vindrutan.
Likadant räcke som i resten av huset.

Inga kommentarer: