onsdag 24 juni 2020

Båtliv

I måndags sjösatte vi lilla Chipie (hon är bara 4 meter lång) och idag åkte vi ut med henne för första gången. Vi köpte båten redan för ett år sedan, fixade båtplats i Cerbères fritidshamn, men hann aldrig få henne i vattnet eftersom det tog en evinnerlig tid med omregistreringen. Alltså har hon bott i garaget sedan dess och väntat på bättre tider.

Vädret var perfekt när vi drog iväg i förmiddags. Det var blåsigare när vi skulle hem igen men vi hade i alla fall medvind. Och Dexter var duktig och orädd, hoppade i och ur båten som om han aldrig gjort annat, och älskade när vi la oss på svaj i en vik och vadade i land för att äta vår matsäck.

Vi är vana vid att ha en större båt och att åka omkring i Roslagens skärgård. Medelhavet är någonting helt annat. Vi måste ta hänsyn till starka strömmar och vindar, vilket vi inte är vana vid. Egentligen skulle vår gamla Örnvik ha passat perfekt, den var byggd för just Medelhavet.

Nu ska vi se om båtlivet här tilltalar oss, och om Chipie i så fall räcker till för våra behov. Roligt i vilket fall att vara ute på äventyr igen!

Inga kommentarer: