torsdag 25 juni 2020

Sol, vind och vatten

Det är ännu inte riktigt klart vem som ska läsa in Vingården mellan berg och hav men vi närmar oss ett beslut. Samma sak med omslaget som går från klarhet till klarhet. Och i söndags mejlade jag in manuset  till min redaktör efter att ha korrekturläst det en sista gång. Hur noga jag än är när jag redigerar, hittar jag likt förbannat saker jag vill rätta eller ändra. Jag skulle kunna hålla på i evigheter men till slut måste jag sätta stopp.

Och så går vi över till vädret. Sverige har värmebölja just nu med temperaturer kring 30-grader. Så varmt har inte vi det. Men soligt och vackert ändå. Våra nuvarande hyresgäster, två väninnor från Toulouse, tillbringar dagarna vid poolen. Roligt att vår lilla bassäng är så uppskattad! Skillnaden mellan Sverige och södra Frankrike när det kommer till höga temperaturer, är att här är man van vid värmen och anpassar sig. Precis som Svenskarna är vana vid kylan. Jag är mycket glad åt att vi inte har några fönster åt söder och åt att vi har en klimatanläggning vi kan sätta på när vi inte står ut med värmen längre. Fast vi är inte där ännu, utan just nu njuter vi bara av strax tjugograder på natten och tjugosex på dagen.

Inga kommentarer: