tisdag 30 juni 2020

Paus

Vi tillbringade helgen hos pappa i Montpellier, och det blev inte ett enda ord skrivet medan vi var där. Pappa är 83 år och inte helt kry så jag valde helt enkelt att prioritera honom och familjen framför skrivandet.

Vi kom hem igår eftermiddag och har hunnit sova ikapp, ta emot nya hyresgäster, avlusa Dexter (han fick loppor i helgen eftersom jag hade glömt hans antifästing- och lopphalsband) och ta en panaché Banyuls efter veterinärbesöket.
Men det jobbas på i det tysta och idag har jag fått slutkorret på Vingården mellan berg och hav och det färdiga omslaget.

Just nu sitter jag på terrassen. Klockan är lite över åtta på kvällen och det är lika varmt ute som inne – 27 grader. Det unga paret som hyr gästhuset några dagar, badar i poolen och grannarna grillar.
I natt väljer vi nog att slå på luftkonditioneringen istället för att – som vanligt – sova för öppet fönster. Jag är  glad för vår klimatanläggning. Dagtid nöjer vi oss med korsdrag och att svettas lite men nattetid är det underbart att kunna få ner temperaturen i sovrummet med fyra-fem grader. Mer än så behövs inte eftersom vi plockat undan täckena.
En man i sina bästa år.

Inga kommentarer: