lördag 4 juli 2020

Att göra andra glada

Som alltid vid hyresgästbyte, går en stor del av dagen åt att städa och ställa i ordning gästhuset. Min "affärsidé" är enkel: att erbjuda våra gäster samma standard som jag själv skulle vilja ha. Det ska alltså vara vädrat, rent, snyggt och hemtrevligt. Inga fläckar, inget kladd, inga svettiga prydnadskuddar, inga smulor i kökslådorna.
I dessa coronatider är städningen dessutom extra viktig, och vi torkar av och desinficerar som aldrig förr. Sedan ska terrasserna spolas av, poolen rengöras och utemöblerna torkas av. Det tar oss (2 pers) tre-fyra timmar att få huset tipp-topp, och då har jag inte räknat med tiden som går åt till att tvätta och stryka allting.
Men hur konstigt det än låter så tycker jag att det är roligt! Belöningen är den uppskattning vi får av våra gäster, att höra dem sucka lyckligt när de trötta efter flera timmars bilkörning kommer upp till sovrummet och möts av en renbäddad säng och tyllgardiner som fladdrar i vinden. Vi blir glada när vi hör dem ligga vid vår lilla pool och skratta, eller sitta ute på terrassen sent om kvällarna och samtala med varandra. Det känns helt enkelt fint att göra andra människor glada.
Kanske är det också därför som jag skriver – för att skänka läsarna en stunds avkoppling.

Inga kommentarer: