söndag 26 juli 2020

Världens raraste par

Världens raraste par checkade in idag. Båda är i 80-års ålder. Monsieur påminner mig om pappa och madame är en kopia av min farmor.
De klev upp vid tvåtiden i natt och åkte hemifrån klockan 04.01 för att undvika bilköerna. Körde i drygt sex timmar och hittade till oss utan problem tack vare gps:en. De ska stanna två veckor och jag fick genast dåligt samvete för alla våra trappor. Men jag är tydlig i annonsen med att det är trappor här, och T bar upp deras bagage. Sedan hjälpte jag dem att få ordning på wifin, spisen och teven. Och så skrev jag ihop ett femsidigt dokument till dem om allt som finns att se och göra i trakten.
Vi såg förstås till att hålla avstånden och jag hade ställt fram en tub med handsprit till dem. De hade tänkt åka över till Spanien en sväng men vår premiärminister avråder från att resa till spanska Katalonien så de blir nog kvar på den här sidan gränsen.
Vädret är det bästa tänkbara och flera grader svalare än i deras hemstad. De satte sig i skuggan i varsin solstol och tittade upp på himlen. Suckade belåtet.
Det sägs att värmen är på väg, med temperaturer med upp till 40 grader på sina ställen. Men inte hos oss. Aldrig hos oss. Tack vare havet. Och vinden.

Inga kommentarer: