fredag 14 augusti 2020

Besök

Min äldsta halvbror och hans sambo var och hälsade på oss ett par dagar. Vi undvek kroppskontakt, tvättade händerna ofta och höll avståndet så gott det gick.

Det var efter att familjen samlades för att fira min halvbrors födelsedag i början av februari, som flera i släkten blev sjuka. Ingenting allvarligt för någon av oss: lite feber, trötthet och dåligt flås. Kanske var det covid-19, kanske var det annat, pandemin var inte ett faktum ännu. Pappa var den enda äldre i sällskapet och han fick som tur var inga symptom.

Det blev lugna, fina dagar. Vi gjorde inte så mycket: badade i viken nedanför där vi bor, lagade och åt god mat, promenerade, såg på de ovanligt många stjärnfallen (Perseiderna) och satt länge om kvällarna ute på terrassen. Jag är verkligen glad att vi klämde in ett litet gästrum på övervåningen när vi byggde. På så vis kan vi ta emot besök även när gästhuset är uthyrt.
Just nu blåser en lätt och torr vind som jagat bort de senaste dagarnas höga luftfuktighet. Inga åskoväder i sikte ännu och inte en enda liten värmebölja på hela sommaren, till skillnad från övriga landet. Bara att tacka och ta emot.
Véronique på väg ner till viken.
Gästrum, strykrum, skrivrum, linneförråd ... Ett rum med många funktioner.