måndag 31 augusti 2020

Det har snöat på Canigou

Vi fick lite regn men ingen åska och inget hagel – tack och lov. Men det blåser kallt (nåja, allt är ju relativt) och har snöat på Canigou. Från att ha gått i shorts och klänning i veckor, har jag gått över till tunna sommarbyxor. Poolens termometer visar på 20 grader och inte 26 som i förra veckan. Det gör mig inget. Ombyte förnöjer och himlen är blå och horisontlinjen knivskarp.

Just nu redigerar jag första hälften av Måneby 3. Eller skriver om snarare. Flyttar stycken och scener och formulerar om. Jag har som vanligt svårt att komma igång men när jag väl sätter mig försvinner tiden och jag kan jobba timmar i sträck om jag inte blir avbruten. Igår ägnade jag två timmar åt en enda sida. Två timmar! Helt galet ju. Men det blev en bra sida till slut.

I gästhuset har ett nygift par på bröllopsresa precis flyttat in. September är fullbokad men sen stänger vi och öppnar inte igen förrän till våren. Tanken är att huset ska bli min skrivarlya i vinter – det ska nämligen bli en fortsättning på ljudboksserien Vingården mellan berg och hav. Fast titeln blir en annan tror jag.

Inga kommentarer: