måndag 21 september 2020

Presentshopping

Perpignan är en liten stad med 122.000 invånare, nästan lika många som i Örebro. Befolkningen är ung och staden växer långsamt men säkert. Jag skulle aldrig vilja bo där men jag gillar att åka dit då och då för att shoppa, klippa mig, trimma Dexter, fika, gå på bio ...  Helt enkelt göra sånt som man brukar göra i en stad. Perpignan ligger knappt 5 mil från Cerbère och man kan åka tåg, buss eller bil dit. Idag tog vi bilen. 

En sak jag gillar särskilt med Perpignan är att shoppinggatorna ligger i de gamla delarna av staden och att butikerna är just butiker och inte stora, själslösa affärskedjor. Där finns till exempel den underbara leksaksbutiken La drôlerie som har ekologi och miljötänk som sin affärsidé. Att kliva in där är som att hamna i en sagovärld. Jag kom ut därifrån med två paket, ett till Isabelle och ett till Hedda. Sedan fortsatte jag till bokhandeln Cajelice vars två butiker ligger vägg i vägg: en är för vuxna och den andra för barn. Resultatet av det besöket blev tre paket ...

Jag var även in till Les Galleries Lafayette en sväng – det blev tre paket till. Jag älskar att köpa presenter!

La drôlerie

Cajelice


Inga kommentarer: