fredag 23 oktober 2020

Utegångsförbud

Efter ett par dygn då vi varit inbäddade i tjock dimma, är himlen blå igen. Härligt ljummet är det också, ca 18 grader varmt. Jag skriver på men hinner med annat också, till exempel en långlunch i Paulilles (eller LUS som jag lärt mig att det heter – Lunch Utan Slut) tillsammans med O och L som varit på reportageresa för bl.a. tidskriften Vagabond i departement Hérault. 

Viruseländet är inne på andra vågen och från i natt råder utegångsförbud mellan klockan 21 och 6 i stora delar av landet, bland annat i vårt departement, såvida man inte har synnerligen goda skäl att ge sig ut. Rastning av husdjur är ett sånt skäl. 

Regeringen gör vad den kan för att minska smittspridningen och vår egen prefekt har dessutom beordrat total nedstängning av barer, casino, spelhallar, diskotek, klubbar, simhallar och gym. Det är dessutom förbjudet med mässor och utställningar, och går man ut och äter får man inte vara fler än sex personer runt bordet. Men utomhusarenorna får dock hålla öppet.

Det är så många restriktioner och så många undantag att jag knappt orkar hålla reda på dem längre. T och jag fortsätter med vår stillsamma tillvaro och påverkas kanske inte så mycket, men det är ändå tråkigt när så mycket tvingas hålla stängt. Vi får hoppas att det får önskad effekt och att de oönskade inte blir för stora ... 

Julen drabbas däremot. Planerna på en stor släktjul hos min kusin läggs på is. Vi åker till pappa och Lisa istället, och firar vi fyra, lugnt och fint.

Inga kommentarer: