söndag 29 november 2020

Första advent

Det blir tredje gången som vi firar första advent i Cerbère, och det slår mig att vi nu bott här längre än vi gjorde i Norrtälje. Så läskigt fort tiden går! 

De tre senaste dagarnas regnväder försvann i natt och vi vaknade till en blå himmel. Att vi skulle ta en promenad uppe i bergen var givet, och den blev precis så skön som jag trodde. Vi mötte inga andra vandrare vilket är förvånande – jag var övertygad om att alla skulle kasta sig ut så fort restriktionerna lättade. Men folk har kanske åkt iväg för att handla julklappar istället.

Vindstilla morgon.


Till slut gjorde jag adventsfint ändå. Men någon glögg hann jag inte fixa.
Ljuset. Och att solen alltid värmer, även när skuggorna är långa. Jag älskar det.


3 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Var hittar man glögg i din nya hemort?

Annika Estassy sa...

Det gör man inte! Man får göra sin egen glögg (alla kryddorna finns att köpa) eller så får man åka till Ikea. I år beställde jag Blossa glögg från Sverige och fick det hemlevererat tillsammans med en massa annat gott från det svenska julbordet.

Åsa Hellberg sa...

Åh, vad smart! Allt går att lösa :)