måndag 30 november 2020

Sömnlös

Jag vaknade jag strax efter klockan två i natt och sedan var det alldeles tji att somna om. Borde ha läst en bok men istället kollade jag på sista delen av The Undoing med Hugh Grant och Nicole Kidman på HBO och därefter två avsnitt av The Queen på Netflix. Sedan tog jag en promenad med Dexter.
Jag började titta på The Queen för länge sedan men fastnade aldrig. Nu har jag hoppat direkt till den fjärde säsongen som handlar till stor del om prinsessan Diana. Mycket bra måste jag säga. The Undoing är jag däremot inte lika nöjd med, tycker inte att psykologin i berättelsen hänger ihop.

Inte mycket sömn alltså vilket resulterade i att jag var tvungen att lägga mig en stund efter frukost. Men jag har jobbat hela eftermiddagen med att planera sista delen av manuset. Med 3/4 delar klara och därmed 1/4 del kvar att skriva, gäller det att ha koll på såväl intrig som dramaturgi och karaktärsutveckling. 

Ikväll är det fullmåne. Jag brukar inte påverkas av det, har dålig nattsömn oavsett. Fast den antiinflamatoriska treveckorskuren jag äter just nu hjälper faktiskt mot smärtorna i bäckenet. Det blir intressant att se om jag får ont igen efter att den avslutats.
Hos oss stiger månen alltid upp ur havet.

Inga kommentarer: