torsdag 31 december 2020

Liten nyårskrönika

Trots flera månader med nedstängning, munskyddstvång, påtvingad isolering och begränsad rörelsefrihet (det råder fortfarande utegångsförbud i Frankrike från kl 20 till kl 6), har 2020 varit ett bra år för min egen del.

Ingen bland mina närmaste har nämligen varit sjuk eller dött, alla har haft trygga tak över huvudet, god mat på bordet och tillräckligt med pengar att betala räkningarna med. Jag har inte kunnat träffa dem lika ofta som jag hade önskat, men viktigast är att de mår bra.

Jag har blivit farmor till lilla Hedda, jag har släppt en ljudboksserie som lyssnarna gillar, fått mina berättelser sålda till utlandet och skrivit en roman som kommer ut till sommaren.

Bortsett från några krämpor så är jag frisk, hunden och maken likaså, och jag har ynnesten att kunna andas frisk luft varje dag, bo omgiven av skönhet och slippa stressa.

Jag kommer dock inte att sakna 2020 som, även om det varit snällt mot mig, orsakat så mycket sorg och elände världen över.

Ikväll blir det ostron, champagne och ett tuggben för vår lilla flock. I morgon är en annan dag och ett nytt år!

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Fanns Hedda som Hedda när du döpte din bok till det?

Annika Estassy sa...

Nej, boken var först! :)