fredag 1 januari 2021

Ett nytt år

Vi köpte ostron för första gången igår, odlade i saltvattensjöarna vid Bouzigues söder om Montpellier. Vi har aldrig öppnat ostron själva tidigare men med hjälp av ostronkniv och Youtube klarade T av uppgiften galant.

Själv ägnade jag mig åt att laga potatisgratäng och ungstekt citron- och rosmarinkyckling. Några räkor med sydfransk aioli till slank också ner och så en tropisk moussetårta som avslutning.

Den lilla flaskan champagne vi köpte var uppdrucken långt före tolvslaget vilket var lika bra – alkohol sent på kvällen, även i små mängder, leder alltid till att jag sover dåligt.

Det blev alltså ett gott och lugnt nyårsfirande för vår del. Inte en enda smällare eller raket, och folktomt i byn när Dexter och jag tog årets första kissrunda mitt i natten. Det verkar som om byborna respekterat utegångsförbudet, och fransk media rapporterar i dag om en lugn natt i övriga landet också.

Jag skickar en bön till gudarna att 2021 fortsätter som det börjat – fridfullt. Högst tveksamt om bönen hörsammas men man kan ju alltid hoppas.

Inga kommentarer: