måndag 11 januari 2021

Klar för den här gången

Råmanuset till Måneby 3 är färdigskrivet, grovredigerat och ivägskickat till förlaget. Hurra för mig!
Eftersom jag brukar skriva upp efter varje arbetsdag hur långt i processen jag kommit, vet jag att det tagit mig 111 dagar fördelade på 19 veckor att få  ner berättelsen om Maja och Solveig. För mig som skriver långsamt är det väldigt snabbt. Jag har även testat ett annat arbetssätt än tidigare och låtit berättelsen växa fram av sig själv. Det har varit roligt, spännande och stundtals ångestfyllt, och har krävt mycket mer redigering i efterhand än vanligt. Jag vet inte om det märks på resultatet, jag är liksom för hemmablind för att kunna avgöra det.

Under tiden som jag väntar på feedback från min förläggare ska jag passa på att städa bort julen, läsa böcker som andra skrivit, återgå till mina långa eftermiddagspromenader, fålla gardiner och försöka mig på att kakla upp ett stänkskydd i köket.
Vi får se hur mycket jag hinner med innan det är dags att återigen sätta tänderna i manuset. Än är det långt kvar till tryck ...

1 kommentar:

Maggan sa...

Jag ser fram emot att läsa vidare om Månebyborna! Skönt för dig att ha klarat deadline. Nu får du andas ett tag.