söndag 10 januari 2021

Aldrig mer

Bloggtystnaden beror på att jag jobbar som en gnu med manuset till Måneby 3. Hela dagar och halva nätter känns det som. Jag tar en promenad om dagen, kvällsrundan med Dexter vid tiotiden på kvällen, i övrigt är det rumpan på stolen som gäller. Ikväll ska manuset iväg till fru förläggare och i morgon är jag fri igen! Men först ska de 50 sista sidorna i manuset redigeras vilket i mitt fall innebär att jag skriver om var och annan mening, möblerar om bland styckena och gör faktakontroll. Det tar mig ungefär en timme att redigera fyra manussidor ...
Om det jag skrivit är bra? Har faktiskt ingen som helst aning. Jag har jobbat så koncentrerat med manuset att jag blivit totalt hemmablind. Men en sak vet jag och det är att jag ALDRIG kommer att skriva så intensivt igen. Det passar mig inte alls. Jag behöver tid till eftertanke mellan skrivpassen, och mina axlar och armar (särskilt den högra) behöver vila.

Förresten – nu är samtliga mina berättelser sålda till Italien! 

Inga kommentarer: