söndag 7 februari 2021

Balans i manus och i livet

Lyx kan vara många saker. Som att kunna plocka in vildväxande mimosa och ha doften i näsan när man sitter i sin lilla hörna och redigerar. I går såg jag att även rödmalvan slagit ut och då är det absolut vår. En tidig sådan men inte mig emot. Snön och kylan som är i Sverige just nu längtar jag inte alls efter, hur vackert det än är.

Jag jobbar alltså på med redigeringen och idag skrev jag in en ny scen för att få bättre balans på berättelsens dramaturgi. Mitt nyårslöfte var att hålla mig till mina skrivrutiner och jag anstränger mig för att inte bryta det löftet. Jag mår bättre av kortare dagliga arbetspass än av superintensiva arbetsveckor när allt jag skjutit upp ska jobbas ikapp. Det är inte bara mitt manus som mår bra av jämnvikt, även jag gör det. Ändå är det lätt att falla för frestelsen att  prokrastinera. 

Efter ett par dagar med dis, regn och ökensandblandad dimma kom det vackra vädret tillbaka i eftermiddags. Det är svalare än förra veckan vilket är bra – mimosan blommar inte ut lika snabbt då.

Så kan det se ut när Siroccon i Afrika skickar upp ökensand till oss.

Inga kommentarer: