fredag 5 mars 2021

Smått och gott

Veckan har ägnats åt diverse pyssel, pappersarbete, matlagning, utflykter och åt att läsa. Samt på att fundera på ljudboksnovellen som förlaget Tiden bett mig skriva. Jag vet redan hur den börjar men frågan är vad det är jag vill berätta. Sånt är roligt att tänka på, tycker jag.

En annan sak jag tagit tag i är att köpa ramar till diverse fotografier som jag haft liggande i en låda, och sätta upp tavellisterna i ek som följde med från Sverige. Jag har saknat att inte ha mina familjebilder framme. Det är nu lite drygt två år sedan vi flyttade in i storhuset så jag har tagit god tid på mig att komma i ordning! Nästa projekt är garaget som ska få färg på väggar och golv men det arbetet lejer vi bort.

Inget nytt när det gäller pandemin. Restauranger, caféer, muséer, teatrar, biografer, arenor och jättestora köpcentra är stängda och det råder fortfarande utegångsförbud mellan klockan 18 och 6. PCR-test krävs för att få komma in i landet, och i nordligaste Frankrike + hela Rivieran råder det utegångsförbud på helgerna p.g.a. stor smittspridning. Paris ligger också i riskzonen men än så länge får folk gå ut.

På tisdag är det dags för min koloskopi så nu är jag på diet. Får bara äta fiberfri och kokt mat. Frukt och grönt är förbjudet, gryner, bär, fet mat och mjölk likaså. Dag fyra är det laxermedel som gäller. Frukosten idag bestod av grönt te, ett kokt ägg, en mager yoghurt och rostat vitt bröd utan kanter och med lite smör och honung på. Till lunch blir det pasta med kokt skinka och en klick smör och ikväll slår jag på stort med kokt fisk, potatis och en klick smör. Inga andra kryddor än salt, peppar och pressad citron är tillåtna. Allt detta för att tarmen ska vara ordentligt tömd. Kul är det inte men jag är djupt tacksam över att jag, pandemin till trots, tas emot av sjukvården.

Och medan jag ägnar mig åt världsliga ting, fortskrider våren.
Iris, tistel, törel, mjuknäva, myrtenjungfrulin, Syzygium australe Big Red, röd blåeld och asfaltklöver! 

1 kommentar:

Åsa Hellberg sa...

Det där verkar ändå lite enklare i Sverige. När jag tömde tarmen helt gick det på 36 timmar, utan nedtrappning. jag fick något jag skulle dricka och sedan sprang jag på toa ...
Men vad skönt att bli undersökt! Hurra, för det!