tisdag 23 mars 2021

Som det blommar

Äntligen damp T:s definitiva sjukförsäkringsnummer ner i brevlådan. Det brukar ta tid för utländska medborgare att få det men 1 år och 10 månader är snudd på rekord faktiskt. Och det går inte att skylla på pandemin eftersom han ansökte långt innan den bröt ut.

En annan bra sak är att jag fått mitt nya, franska, äktenskapsbevis av franska konsulatet i Stockholm. Jag kan därmed ansöka om ett franskt nationellt ID-kort – äktenskapsbeviset från Skatteverket dög nämligen inte.

Och så har jag varit hos optikern i grannbyn Banyuls. Jag passade på att ta ut min stukade fot på en långsam promenad runt kvarteret. Underbart att kunna gå ut igen! Det kan dröja lite tills nästa gång – redaktören har sagt sitt och jag har två veckor på mig att gå igenom manuset ännu en gång. 

Blommande judasträd

De första rosorna!

Äkta jasmin

4 kommentarer:

Boel sa...

Grattis till mannens numero securite sociale! Vi väntar på våra provisoriska. Och grattis till att det går mot slutet med den tredje delen i Månebyserien, längtar, de har blivit vänner karaktärerna.
Får jag fråga, kan man inte teckna mutuel förrän man har det definitiva socialförsäkringsnumret här i Frankrike?
Må så gott,

Annika Estassy sa...

Hej Boel!
Vårt försäkringsbolag, AXA, sa nej eftersom numret inte accepterades av deras system, men det är inte omöjligt att andra bolag inte är lika hårda.
Härligt – och nervöst – att du längtar till Många lögner små ... :)

Boel sa...

Tack för svar! Du behöver inte vara nervös, gillar dina böcker och det är vi många som gör! Ha en fin dag!

Annika Estassy sa...

Tack, Boel, och detsamma!