fredag 28 maj 2021

Att inte ha en egen trädgård längre

Jag är uppvuxen i lägenhet och blev med egen trädgård i januari 1986 när vi höggravida flyttade till ett radhus i Rotebro. Tre år och ytterligare ett barn senare köpte barnens far och jag villa och så småningom stugan på Vätö. Så fram till försäljningen av stugan 2018 har jag alltid varit med trädgård. I 32 år alltså. Och visst saknar jag att ha en odlingsplätt – jag älskar att få saker att växa och prunka. Skapa skönhet och pyssla med blommor och blader.
Vi hade kunnat köpa ett fristående hus med tillhörande trädgård men hittade inget vi tyckte om, och att bygga nytt på en villatomt hade blivit mycket dyrare. Så istället för en trädgård har jag ett nytt byhus som är betalt, en fantastisk havsutsikt och en massa krukor och planteringskärl. Och jag stortrivs! Men livet är föränderligt så vem vet – kanske att jag hinner med en trädgård till innan jag gjort mitt på denna klot.

Bilderna är från igår. Ett där jag vattnar bortresta vänners trädgård och ett på vad som mötte mig när jag drog upp jalusiet på morgonen och klev ut på sovrumsbalkongen.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Men alltså. Vad härligt att ni får bo där!

Annika Estassy sa...

Det känns fortfarande overkligt ...