tisdag 25 maj 2021

Fransk mammografi

Pingsthelgen tillbringades hos pappa och hans fru i Montpellier. Vi bjöd ut dem på lunch i Pallavas som ligger vid havet, deras första restauranglunch på över ett år. Solen sken vilket var skönt eftersom det blåste en sval bris, och det bara är uteserveringarna som får ta emot matgäster.

Idag var jag iväg på min första franska mammografi. Till skillnad från i Sverige får man här besked med en gång och slipper därmed vänta två veckor på svar. I mitt fall syntes något så det gjordes en ny screening på direkten och därefter ett grundligt ultraljud av båda brösten och armhålorna. En halvtimme efter att jag kommit in var allting klart: Ingen tumör utan en ofarlig vätskefylld cysta, enligt läkaren. Jag är så klart lättad även om allting gick så snabbt att jag knappt hann bli orolig.

Just nu blommar vallmona, tistlarna och flädern för fullt. Bildbevis bifogas!

4 kommentarer:

Boel sa...

Ja, jag är också glad för den snabba hanteringen av mammografin här. På mig såg de också något, läkaren gjorde en grundlig undersökning med bl a ultraljud och konstaterade att det var ofarligt. Så skönt att få veta direkt. Min känsla är att avståndet är kortare till en doktor här.

Annika Estassy sa...

Ja, avståndet är kortare plus att jag verkligen gillar att följas av en egen husläkare. Som dessutom gör hembesök om det skulle behövas!

Åsa Hellberg sa...

Vad skönt! Bra system.
Jag hade en sådan som växte, och tömde den på 80ml. Sedan på 25. Men därefter har den hållit sig borta.

Annika Estassy sa...

Åsa - Jag hoppas att min försvinner lika obemärkt som den dykt upp!