onsdag 5 maj 2021

Insynsskydd

Eftersom hyresgästerna måste passera våra terrasser för att komma upp till gästhuset har vi ställt upp en paviljong på baksidan som fungerar som både sol- och insynsskydd. Praktiskt och snyggt. Vi har sedan funderat i två år på hur vi skulle göra med den stora terrassen på framsidan, och har nu bestämt oss för en lösning som kanske inte är snygg men väldigt funktionell: en infällbar sidomarkis. Monteringen i husvägg och betongplattor krävde inköp av en hammarborr. En vanlig slagborr förslår nämligen inte långt när man har med betong att göra. En kostnad vi inte hade räknat med. Men det är nästan nödvändigt att ha en hammarborr när man bor i stenhus så vi får se det som en investering.

Nu är markisen på plats och den är precis så praktiskt som vi hoppades. Blomlådorna som är flyttbara kommer när de rullas fram att hindra Dexter från att smita iväg.

I morgon ska vi sätta upp väggfästen på garageväggen så att vi har någonstans att hänga upp stegen vi köpt. Och när golvet är målat och klart i slutet av månaden ska garaget inredas. Sedan är vi nog klara med husbestyr för i år och kan istället ägna oss åt vår lilla uthyrningsverksamhet. Säsongen är 113 dagar lång och beläggningsgraden är 98%. Vi kommer med andra ord inte att vara sysslolösa i sommar ...2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Min hammarborr var inte särskilt dyr, men ni kanske investerade i en mer avancerad typ.
Det behövs i nyproduktion också, kan jag berätta om du inte minns det :)
SMART. Jag älskar smarta lösningar.

Annika Estassy sa...

Jodå, jag minns nyproduktionerna vi bott i – stenhårda väggar! Vår hammarborr kostade under tusenlappen. Den är inte världens starkaste men den funkar och det är det viktigaste.