torsdag 6 maj 2021

Korr och frömjöl

Jag fick precis ett nytt slutkorr på Många lögner små som jag ska titta på ikväll. Genom att stryka ett par rader tjänade vi en hel sida så att min tacktext fick plats. Antal sidor i en bok ska alltid vara delbart med åtta om man vill slippa blanka sidor på slutet. Min bok är 336 sidor lång. Drar jag över med en sida innebär det att jag får sju tomma sidor vilket är onödigt. Därav att vi petar som vi gör.

Sköna maj fortsätter. Soligt, 23 grader varmt och både Dexter och vi njuter. Pinjeträden släpper ifrån sig stora sjok av frömjöl, precis som tallarna på Vätö brukar göra. Men här regnar mjölet inte bort på samma sätt så jag sopar och spolar rent terrasserna i stället. Ett kärt besvär. 

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Det där hade jag ingen aning om!

Annika Estassy sa...

Jag lärde mig det när jag jobbade med att ta fram trycksaker. Det har med pappersarken att göra. :)