onsdag 2 juni 2021

Singel var det här

Fraktbolaget som skulle leverera en pall med femtio säckar dräneringssingel påstod efter att ha kollat på Google Maps att vår gata var för smal för deras lastbil. Struntprat, svarade jag som till skillnad från fraktbolaget och Google vet precis vad som får plats på vår gata och inte. Men fraktbolaget gav sig inte och meddelade igår kväll klockan 22:22 att de ville ha 240 € extra för att levera singlet i en mindre lastbil. Det var det eller bli utan singel och dessutom betala frakten tillbaka till leverantören.

Sådana gånger är det bra att ha anlitat lokala hantverkare när man byggt sitt hus. Det är också bra att ha en apotekare vars hund är kompis med ens egen jycke. 

Lastpallen med singlet hamnade på apotekets parkering. Fem minuter senare kom vår byggare med sin lilla hjullastare för att hämta pallen och köra upp den till huset och in i garaget. Nu står säckarna där så fint och väntar på att maken ska ta sig an dem. Fraktbolaget då? Well, föraren skämdes en smula när han i efterhand konstaterade att lastbilen, faktiskt, hade fått plats på vår gata.

Inga kommentarer: