lördag 12 juni 2021

Temperaturer

Jag har som ambition att simma i havet varje dag i sommar. Dels för att jag älskar det, dels för att jag märker vilken bra träning det är för min fot och bäckenled. Och jag har äntligen köpt en badtermometer för att slippa gissa temperaturen. Svalast (20 grader) är vattnet i viken Sans-Soucis (vilket betyder "inga bekymmer") nedanför oss eftersom havet är djupt där. Varmast (24 grader) är det vid den grunda och skyddade bystranden. Jag har inget emot bystranden men föredrar den vackrare viken.

I skrivande stund är det fortfarande 28 grader utomhus trots att klockan är halv tio på kvällen. Syrsorna spelar men vi har fortfarande inte hört cikadorna. Kanske att de vill ha det varmare ändå? Själv tycker jag att det är alldeles lagom varmt även om jag svettas som en gris. Tvättmaskinen får jobba kan jag lova. Men det gäller att vara försiktig med solen. När jag gick upp från viken i förmiddags mötte jag ett medelålderspar som varit ute och gått i flera kilometer längs kuststigen. Kvinnan hade inga krafter kvar och mådde inte alls bra, stackaren. Själv föredrar jag att vistas vid och på havet nu, och Dexter får sin långa runda på morgonen istället för på eftermiddagen. Han gillar att vara nere vid stranden och simmar gärna efter pinnar – så länge som vågorna är små.

Apropå simma fick jag förresten ett infall idag och ringde till byns välrenommerade dykarskola för att fråga om jag kunde komma och provdyka. Det gick alldeles utmärkt och på onsdag e.m. är det jag som ska för första gången någonsin testa att andas under vattnet. Lite nervös är jag allt men framför allt förväntansfull.

Bilden är tagen från sovrumsbalkongen där jag gärna sitter med en kopp te och kurar skymning. Den vetter mot soluppgången men vrider man huvudet – eller stolen – åt vänster kan man på sommaren njuta av kvällshimlen också.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

ERT HUS! Jag säger bara det.
Själv har jag bokat en skriv och simresa till Cypern i slutet av juli. Jag har också stor nytta av simning, känns det som.

Annika Estassy sa...

Det är läget som gör det. Så härligt med Cypern! Ja, passa på att simma mycket, det är otroligt välgörande. Och så får man snygga armar. :D