onsdag 9 juni 2021

Ytterligare lättnader och årets första havsbad

I dag införs ytterligare lättnader i Frankrikes pandemirestriktioner och vi får bl.a. vistas ute fram till klockan 23 istället för 21. Så nu behöver vi inte fylla i något intyg längre när vi tar ut Dexter på hans kvällsrunda.

Värmen har kommit på allvar och det är härligt! Kvällarna är ljumma och ljusa. Men när solen lagt sig vid halvtio kommer mörkret – och stjärnhimlen. I går kväll satt jag länge ute på terrassen. Svalorna och tornseglarna jagade knott i hundra knyck och en koltrast sjung duett med en näktergal. Magiskt. 

Magisk blev även denna dag då jag badade för första gången i år. Äntligen har havet kommit upp i 20 grader! Det är vad jag måste ha minst för att simma och tycka det är skönt. I förmiddags blev det en simtur i viken nedanför huset och i eftermiddags rundade vi fyren med båten och ankrade vid vår vanliga strand, den som endast nås från havet. Vi fick ha den för oss själva och Dexter var överlycklig över att kunna springa fritt. Men steniga stränder är inte bra för min stukade vrist kände jag. Den föredrar stabila underlag där foten slipper halka omkring. Nästa gång ska jag inte glömma att ta med mig badskorna.

Inga kommentarer: