söndag 20 juni 2021

Val och farsdag

Idag är det farsdag. Och åska. Och val. Valen gäller första omgången till region och departement. Som fransk medborgare är jag röstberättigad men det finns en sådan mängd olika alternativ att välja mellan att man kan bli snurrig för mindre. Så jag har läst på. För jag vill vara med och påverka vilka som ska leda regionen Occitanie och min del av departementet Pyrénées Orientales – Côte Vermeille.

Sent i går kväll checkade nya gäster in, en vuxen dotter och hennes mamma som startade sin resa från norra Frankrike klockan sex på morgonen. De hade så mycket packning med sig (som käre maken hjälpte dem att bära upp till huset) att det var ett under att de sjäva fick plats i den lilla bilen. Så trötta de var! Men så glada över att vara framme och att huset överträffade deras förväntningar. De ska stanna i två veckor.

Bilderna är från en del av köksterrassen. Ambitionen är att den ska ha förvandlats till en mini-djungel om några år, när jag, tack vare mina misstag, lärt mig mer om krukodling.

Inga kommentarer: