torsdag 12 augusti 2021

Sköna augusti

Det varnas för värmeböljor lite varstans i medelhavsområdet just nu men vi tycks, som vanligt, klara oss undan dem. Augusti bjuder istället på sköna dagar och ett hav som gjort för långa simturer. 

Mycket folk har hittat till vår kustremsa i år. Kampingarna är fullbokade och tar man bilen till stränderna är det nästintill omöjligt att hitta en parkeringsplats om man inte åker iväg tidig förmiddag. Och vill man äta middag på restaurang gäller det att boka bord i god tid innan. Samt se till att man är antingen covidvaccinerad eller testad negativt.

Jag tycker det är roligt att så många vill hit men det kommer samtidigt att bli skönt när sommargästerna och turisterna åker hem igen och vi slipper trängseln och köerna. Vår lilla båt vägrar starta av någon outgrundliga anledning (varken T eller jag är några mekaniker men båten servades inför vårens sjösättning), så vi är hänvisade till att bada i vikar som nås från land. Men där vi vanligtvis brukar kunna släppa Dexter fritt är det också fullt med folk. Jag antar att invasionen beror på att fransmännen hemestrar i år. Våra nuvarande hyresgäster hade till exempel planerat att åka till Malta men det osäkra covidläget fick dem att ändra sig. 

Pandemin tycks inte vilja ge sig utan smittspridningen har tagit fart igen, och i franska västindien är läget akut. Jag hade räknat med att vi skulle få dras med eländet hela detta år men nu tror jag att även hela nästa kommer att påverkas.

Inga kommentarer: