onsdag 4 augusti 2021

Skrivtankar och skogsbränder

Samtidigt som jag skriver klart långnovellen som ska skickas in i slutet av månaden, upptas tankarna av min nästa roman, den som just nu heter Manus 7. Ramverket är klart – den kommer att vara mer av ett drama än feelgood – och jag riktigt längtar efter att få sätta tänderna i den.

Jag funderar mycket medan jag är ute med Dexter. Hundpromenader och tankearbete är en perfekt kombination, särskilt om promenaden äger rum tidigt på morgonen innan andra hundägare hunnit ut.

Idag regnar det vilket är bra. Det är väldigt torrt i markerna och i lördags bröt en brand ut på kullen bakom byn. Den började på vår sida om spanska gränsen men vinden blåste den vidare mot Portbou där den tack vare brandmännen och havet stannade av. Inga människor kom till skada men kullen och klippan där vi brukar promenera är en sorglig syn. Brandhelikoptrarna flög skytteltraffik för att tanka havsvatten, och vägen till och från Portbou stängdes av. 

Men detta var en liten brand jämfört med dem som härjar just nu i Turkiet, Grekland, Albanien och på Sicilien. Och vi har ingen värmebölja till skillnad från dem, utan behagliga temperaturer på mellan 25 och 30 grader. Varmare åt Perpgignan hållet, som vanligt, men ingen canicule där heller.

I resten av landet fortsätter sommaren att bjuda på ostadigt väder. Lågtrycken avlöser varandra och Alsace till exempel har inte haft en lika blöt sommar på 70 år. Inte undra på att semesterlediga flyr ner till medelhavskusten! 

Inga kommentarer: