måndag 20 september 2021

Terra incognita

Hösten kan vara ekonomiskt betungande i Frankrike då 1) eventuell restskatt ska betalas 2) taxe foncière (en slags boendeskatt) ska betalas 3) taxe d'habitation (en slags fastighetsskatt) ska betalas.

Även om jag har franskan gratis är allt som rör det franska skattesystemet samt franskt eget företagande Terra incognita för mig. Men tack vare att jag har just språket kan jag läsa mig till vad som gäller. Samtidigt lär jag mig, förutom skattereglerna, en massa nya ord och begrepp. Inget ont osv ... 

Bilden är från klockan kvart över sju i morse. Att sitta i min fåtölj och se hur solen stiger upp ur havet är en ynnest.

6 kommentarer:

Carin sa...

Ooh så vackert! Underbar start på dagen att vakna/äta frukost till den utsikten :-)

Unknown sa...

Hej Annika
Från en annan Annuka😊
Har lyssnat på flera av dina böcker, väldigt bra!
Just nu lyssnar jag på Många lögner små.
Det visar sej ju att Majas mamma drabbades av Huntingtons sjukdom.
Du beskriver det så i boken som en nära anhörig skulle göra.
Tycker om när denna förjävliga sjukdom lyfts fram i ljuset, vet inte varför men kanske det känns lite som en upprättelse för de få men ändå allt för många som drabbats av det här att den lyfts fram,inte många som känner till den eller som förstår vad den drar med sej...
Heja dej Annika👏👏👏

Annika Estassy sa...

En ynnest som sagt! Och jag blir lika förundrad varje dag över att vi har denna utsikt.

Annika Estassy sa...

Tack Annuka för att du läst min bok och tack för fina ord! Så glad jag blir att du tycker att jag lyckades lyfta fram Huntingtons sjukdom. Kram!

Anonym sa...

Hej
Går ofta runt och lyssnar på dina böcker. Igår var jag på utflykt med min huntington-sjuka storasyster. Vi besökte bland annat mammas grav, som dog av följdsjukdomar pga Huntingtons. Själv är jag genbärare och kommer bli sjuk. Döm av min förvåning när din bok helt plötsligt tog upp det. Tack för att du tog upp det och tack för att du beskriver hur ångestdrabbat det kan vara att oroa sig för att bli sjuk. Tack för många bra böcker!

Annika Estassy sa...

Kära Anonym, Tack för fina ord som gjorde mig både glad och väldigt berörd. Huntington är en mycket tuff sjukdom som inte många känner till. Hoppas att forskningen så småningom hittar sätt att hålla den i schack. Varma kramar från mig!