tisdag 12 oktober 2021

Borta bra men hemma bäst

Vi fick skrapa rutorna på bilen för första gången på 3,5 år när vi åkte från norra Frankrike tidigt i söndags.
Men dagen som började med frostnypna rosor och tät dimma gick över till en solig dag med temperaturer som steg i takt med att vi körde söderut. Jackorna och höstskorna åkte av och jag hoppas det dröjer innan vi får anledning att ta på oss dem igen.
 
Vi är alltså hemma igen efter två veckor, 5.600 km bilkörning och nio olika övernattningsställen. Vi har hållit oss friska, jag har träffat barn, barnbarn, vänner och förläggare, vi har inte grälat och Dexter har varit rena drömmen att resa med. Tåligare och tålmodigare hund får man leta efter!

Vi hade bestämt oss för att ta det lugnt på vägen ner och inte hetsköra. Men trafiken flöt på så bra, vädret var så vackert och hunden så lugn att vi körde på. Tre dagar tog resan hem och till skillnad från när vi åkte upp sov vi över på Trelleborg-Travemündefärjan istället för att köra genom Danmark.

Jag har tvättat två maskiner, spolat rent terrasserna och vattnat. Pratat med grannarna och sovit som en stock. Om allt går som det är tänkt kommer sonen och hans familj hit om två veckor. Han passade förresten på att helt överraskande gifta sig när vi var i Linköping!

På bilden ovan syns Rufus – goda vänners dvärgpudel – en kaxig herre på 6 månader. Bilderna nedan är tagna i nordöstra Frankrike, i regionen Grand Est.

Inga kommentarer: