söndag 28 november 2021

Första advent

Regnet som öst ner över oss tidigare i veckan har fått gräset att växa och rosmarinen att börja blomma. Idag sken solen igen men varmt var det inte, några få plusgrader bara, vilket i och för sig passar bra när det är advent, tycker jag. Snön som fallit över bergen är jag dock glad att slippa.

Jag har lindat ljusslingor runt terrassräckena, ställt fram adventsstakarna och hängt upp en julstjärna i gästhuset. Den jag brukar ha i vårt vardagsrumsfönster skippar jag i år – känner för att hålla havsutsikten fri. Vinden viner runt knuten. Vi har tänkt stearinljus och har svensk vinglögg som väntar i skafferiet. Men jag föredrar en kopp te och en bit av den glutenfria polenta- och citronkakan jag bakat. 

Och så har jag matat mitt livs första surdegsgrund! Jag startade den för tre dagar sedan. Håll tummarna för att den ska växa till sig. Brödet jag bakade på torrjäst förra helgen var gott men inte smakade det som ett äkta surdegsbröd inte.Inga kommentarer: