söndag 14 november 2021

Promenad och pandemi

Tvätta, städa, en promenad i Argelès-by och därefter i Le Racou. Fler än vi var ute och promenerade i den friska luften, många av dem hussar och mattar och deras hundar, till Dexters stora förtjusning. 

Covidpandemin är långt ifrån över och nu ökar antalet smittade igen. Så länge som inte alla som har möjlighet att vaccinera sig också gör det, lär vi få dras med eländet. Österrike har beslutat om särskilda restriktioner för ovaccinerade, i Tyskland får inte ovaccinerade besöka nöjeslokaler och i Nederländerna måste restauranger och livsmedelsbutiker stänga klockan 20 och övriga butiker 18 redan. Men allra störst effekt blev det när en bordell i Wien lovade kunderna gratis sex om de först vaccinerade sig. Det fick 150 torskar att ta sprutan – på en enda dag. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta ... I Frankrike avvaktar regeringen med eventuella åtgärder. 

Det är sagt att min åldersgrupp ska erbjudas en tredje spruta i december. Jag kommer givetvis att ta den. Först och främst för min egen skull – jag vill verkligen inte få skiten – men också för att skydda andra och slippa belasta sjukvården. 
Inga kommentarer: