lördag 18 december 2021

Lugnande sötebrödssdagar

Pandemin håller oss i sitt grepp och det är återigen dags för restriktioner. Inte för att just vi märker så mycket av dem men det är aptråkigt likt förbannat. Är det så här vaccinmotståndarna tycker att vi ska ha det? Och hur tänker de kring sjukvårdspersonalen som sliter hund och som än en gång får se sina ledighetsansökan frysa inne samtidigt som majoriteten av de som hamnar på IVA är frivilligt ovaccinerade? För att inte tala om vad som rör sig i skallen på sköterskor och läkare som sprutar ut vaccinet i vasken istället för i patientens arm och därefter utfärdar falska covidpass? Varje gång som det skrivs om detta i tidningarna (svenska och franska) blir jag så upprörd att jag slutar läsa. För min egen sinnesfrids skull.

Att baka är lugnande har jag upptäckt. Och roligt. Tur att allt jag gör går att frysa in! En del kommer att gå åt i jul. Vi firar den hos pappa i Montpellier och blir bara sex personer runt matbordet, alla fullvaccinerade vilket känns bra när man har en 84-åring i familjen.

Det vackra och vindstilla vädret fortsätter men om prognoserna stämmer ska det regna precis hela julen såväl här som hos pappa! Skulle det bli så illa har vi i alla fall en massa gott att smaska i oss. 😀
Landskapsbilderna knäppte jag när vi var och promenerade i Le Racou/Argelès-sur-Mer häromdagen.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Ert landskap är så himla fiiiiint!! (många iiin och två utropstecken gör det extra starkt, eller hur?)

Annika Estassy sa...

Verkligen! :)