onsdag 22 december 2021

Har julbakat klart.

Sista brödet före jul och mitt x-onde och mest lyckade försök att få till ett surdegsbröd som är både gott och snyggt. Att det ska vara så svårt! Men jag lär mig av mina misstag (och av surdegsgruppen jag är med i på facebook + ett otal youtubeklipp) och bröden blir allt bättre. Emellanåt peppar jag mig själv genom att göra ett vanligt matbröd med jäst i som bevis på att jag faktsikt inte är helt oäven på att baka. Fast surdegsbröd är mycket godare – och nyttigare – så jag ger mig inte.

Förutom brödet fick jag till en sats med mördegskakor att ta med till Montpellier: finska pinnar, pistagepinnar, hallonkakor och uppåkrakakor.

Regnet som hotade att dränka julen ska ta en annan bana som det verkar. Prognosen nu säger att det ska bli molnigt men uppehåll. Skönt. Det är nog bara i romantiska filmer och sånger som det är härligt att vistas utomhus när det regnar.

Inga kommentarer: