torsdag 17 februari 2022

I min bubbla

Oj, vad tiden går! Ändå är den ena dagen i stort sett den andra lik eftersom jag befinner mig i min skrivbubbla. Skriva, baka bröd, gå ut med Dexter, fixa hemma, göra ärenden, läsa ... Det är vad jag ägnar mig åt. Men i morgon ska jag faktiskt träffa R i Banyuls. Först ska vi ta en promenad och sedan äta lunch någonstans. Det blir en tjejträff – Dexter och T får hålla sig hemma.

Utanför min bubbla pågår våren. Och vinter-OS i Kina, konfllikter i Ryssland och Ukraina, förberedelser för ett franskt presidentval, pandemin ... Alla verkar ha eller har haft Covid. Dottern hemma, svärdottern, vänner ... Men inte T och jag än så länge.

En fantastisk fullmåne lyser över havet och in i huset i kväll. Dexter har sträkt ut sig på köksmattan, det doftar nybakat surdegsbröd och jag har ett par hundra ord kvar att skriva innan jag är klar med dagens beting. Livet är gott i min bubbla.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Härligt. Visst blev det som du drömde om när du sa upp dig, eller hur? Till och med Dexter!

Annika Estassy sa...

Ja, allt blev som jag hoppades och jag är så glad att jag vågade satsa på detta!