måndag 7 mars 2022

Skriver i slowmotion

Kriget i Ukraina fortsätter och jag har jättesvårt att koncentrera mig på annat än det. Precis som när pandemin bröt ut ägnar jag ohälsosamt mycket tid åt medierna, såväl franska som svenska. Jag borde skriva istället ty tiden går och jag ligger ohyggligt efter min egen planering. Men det får vara som det är.

Två busslaster med flyktingar anlände till Perpignan igår. Bussarna är våra egna och det är alltså frivilliga som åkt fram och tillbaka till Ukraina för att hämta hit kvinnor, barn och äldre och ge dem skydd. Jag hade tänkt erbjuda en familj att bo i vårt gästhus men det visade sig att fler tänkt som jag så det fanns gott om bostäder att tillgå. Hurra för alla generösa människor!

Bilden nedan tog jag när jag var ute med Dexter en morgon. Vissa morgnar är vackrare än andra ...

1 kommentar:

Åsa Hellberg sa...

Det är svårt att koncentrera sig, jag förstår precis.