lördag 2 april 2022

Tiden går inte – den rusar!

Och bloggen hänger inte med, tyvärr. Men vi mår bra, lever vardagsliv och ser fram emot nästa vecka när barnbarnet Isabelle och hennes föräldrar kommer hit. Nästan tre veckor med regn och gråväder – vilket är högst ovanligt här – är till ända. Efter några fina dagar kom blåsten igår, på självaste första april. Iskalla orkanvindar som fick en liten lastbil som parkerat en bit nedanför vårt hus att välta. Det blåser rejält idag med om än inte fullt lika hårt. Bortsett från hundpromenaderna håller vi oss inomhus. Från min fåtölj ser jag havet och himlen – jag är lyckligt lottad.

I Ukraina fortsätter kriget. Tidningen Le Monde som jag prenumerar på har en utmärkt rapportering därifrån med många reportage och djuplodande artiklar. Jag läser dem alla. Tidningen skriver även om läget i Ryssland där angiverier och jakten på krigsmotståndarna är i full gång. Ordet "förrädare" målas på ytterdörrarna, en professor hittade ett svinhuvud och en skylt med judesvin på utanför sitt hem och en lärare som förklarade hur fel kriget var för två av sina elever blev anmäld. Av eleverna. Som hade spelat in samtalet. Några exempel bland många.

George Orwells hemska 1984 har blivit verklighet.


4 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Den där utsikten är GALEN! Vilken ynnest att kunna bo så. Bra satsning!

Annika Estassy sa...

Håller med! :)

Raine sa...

Tiden går inte - tiden kommer, lärde jag mig av en gammal indianhövding

Annika Estassy sa...

Raine – klokt sagt av indianhövdingen, jag tar till mig det!