fredag 8 juli 2022

Sverigeresan närmar sig

Inte mycket har hänt sedan sist. Livet går sin gilla gång med andra ord. Solen skiner och vi har haft det blåsigt ett par dagar. Sommarvärmen är här men vi har sluppit värmeböljorna. AC:n är bara igång på nätterna men systemet är inställt på 24 grader för att undvika alltför stora temperaturskillnader mellan inne och ute. Vi skulle kunna ha öppna fönster och uppdragna jalusier istället men vi vill inte ha in myggen. Dessutom gillar jag att dra ner jalusierna så att det är riktigt mörkt i sovrummet när jag ska sova. 

Om en dryg vecka drar jag iväg till Linköping. Jag flyger från Montpellier den här gången och passar på att sova över hos pappa och Lisa. Först tåg till pappa alltså, sedan flyg till Arlanda och sist tåg till Linköping. En lång resa men det gör mig inget, har ju bara mig själv att ta hand om. Vet ännu inte hur vädret blir men jag räknar med betydligt kyligare temperaturer än våra. Det blir till att ta packa med tröjor och strumpor i resväskan!

Det ska bli härligt att få träffa småflickorna igen. Hedda har precis fyllt två när jag kommer och Isabelle fyller tre när jag är där. Roligt för dem att vara så nära i ålder och dessutom bo i samma stad. Och praktiskt för mig. 😊

Bilden är tagen under en promenad vid den gamla metallfyren Du Môle i grannstaden Port-Vendres. Jag har alltid varit svag för fyrar och det sedan barnsben. Enligt vad jag fått mig berättat hörde Le phare (fyren på franska) till de första orden jag lärde mig att säga. Bland det bästa jag visste var när farfar och jag åkte på kvällen för att se Mamellesfyren i Dakar lysa. Fyren är Dakars äldsta och Afrikas starkaste tillsammans med den vid Godahoppsudden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant om fyrar. Tänk vilka fantastiska uppfinningar!
Var ni i Frankrike och såg fyren i Dakar?? Kan den fortfarande ses där?
/ Carin

Annika Estassy sa...

Nej, vi såg fyren i Dakar – jag bodde där i 6-7 år när jag var liten. :)