tisdag 9 augusti 2022

T har covid och jag är hundvakt

Något besök av G och V blev det inte i går eftersom maken är sjuk. Han började känna sig dålig i lördags. I söndags hade han feber och i går testades han positivt för covid. Jag gissar att han smittades i onsdags, på hemresan från Sverige. Men han är fullvaccinerad så sjukdomsförloppet är tämligen milt.

Jag hoppas att han inte smittar mig för jag har verkligen inte tid att vara sjuk just nu. Jag har nämligen erbjudit mig att vara hundvakt. Våra ukrainska gäster måste åka bort två veckor och kan inte ta med sig sin corgi. Tanken var att han skulle utackorderas till några bekanta i Perpignan men de bor på ett hotell i stan och utan luftkonditionering. Inte bra med tanke på hur hett det ska bli i Perpignan de kommande dagarna. Hunden skulle dessutom, utöver att vara utan husse och matte, behöva flytta till en obekant miljö. Så jag erbjöd mig att passa honom. Eftersom han inte är kompis med Dexter kan hundarna inte bo ihop men vi löste det genom att jag tillbringar dagarna i gästhuset för att dels hålla honom sällskap, dels skriva. På natten klarar han sig ensam.

Min förhoppning är att hundarna ska bli vänner men jag vet inte om det är möjligt. Problemet är inte Dexter utan corgin som är rädd för andra hundar och därför aggressiv mot dem. Men han är blott 1,5 år så med tålamod och rätt teknik, borde det gå att träna bort. Människor och barn älskar han däremot, som tur är.

Inga kommentarer: