söndag 18 september 2022

Hösten närmar sig

Jag har som bekant ingen vanlig trädgård längre, men en krukträdgård lockar också till sig insekter! Dagens nya bekantskap: Fröken Klöverspinnare. Hon torkar vingarna eftersom jag råkade blöta ner henne lite när jag vattnade min kameliabuske i morse.

I måndags tog vi upp båten och igår tog båtklubben upp bryggorna. Väl tidigt kan man tycka men Les Anciens som man säger här (vilket betyder de äldre) vet att det snart är dags för den första höststormen. Fast vädret i år är så konstigt att regnet kanske fortsätter att välja en annan bana än den över vår by. Torkan fortsätter med andra ord men temperaturen har sjunkit rejält efter att La Tramontane blåst det senaste dygnet. 

Annars går jag i väntans tider – S:s andra barn, tillika mitt tredje barnbarn, är beräknad till om ett par veckor. Stackars S är stor och trött och har som lök på laxen åkt på lugninflamation. 

Ikväll bjuder våra ukrainska gäster på grillfest. Det blir lite av en avskedsmiddag eftersom de flyttar ut på fredag. De vet inte hur länge de blir kvar i Frankrike. Kriget i Ukraina kommer inte att vara över på länge än och ingen vet vad som väntar. Det gäller att hitta små glädjeämnen mitt i eländet, som till exempel att deras vovve, efter ett antal vändor med de franska myndigheterna, äntligen fått sitt EU-pass. Hurra för det!

Inga kommentarer: