måndag 26 september 2022

Om 40 år fyller jag 100!

Tänk att det redan gått 60 år sedan jag såg dagens ljus! Det var i Nice en solig onsdagseftermiddag. Enligt vad mamma brukade berätta varje gång jag fyllde år, kom jag ut tidigare än beräknat, vägde 2,5 kilo och hade en fostersvulst på skallen.

För några år sedan läste jag i Femina att forskare i England menar att människor i västvärlden inte når medelåldern förrän de fyller just 60 år. Anledning är att vi lever längre, är friskare och mindre beroende av andra än vad tidigare generationer var.
I samhällets ögon är vi alltså unga till och med 59 års ålder och befinner oss i medelåldern fram tills dess att vi fyller 75 år, då vi börjar räknas som äldre. Sextio är det nya trettio, helt enkelt! 

Nåväl, nog är jag något stelare, tyngre och rynkigare än för 30 år sedan men det stör mig inte ett dugg. Tvärtom trivs jag utmärkt med min ålder. Må jag leva uti hundrade år!

3 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

GRATTIS och hipp hipp hurra!
100 är målet!

Karin sa...

Grattis Annika till din nya medelåldersstatus! Enligt min mening bör nästa steg komma först vid 80, inte 75, annats har vi ju bara en medelålder på 15 år. Alldeles för lite för den fina perioden i livet.

Vad härligt det ser ut där på din fina terrass!

Annika Estassy sa...

Tack, Karin och Åsa! Jag är gärna medelålders i 20 år! :)