onsdag 7 september 2022

Sedan sist

Saker jag gjort sedan sist: jobbat, haft besök av pappa och bror över helgen, ätit lunch med dem i spanska Cadaqués, varit till Perpignan och trimmat Dexter, hjälpt våra ukrainska gäster med att få deras hund registrerad i de franska rullorna (ett obligatorium för importerade hundar) vilket de misslyckades med när de försökte på egen hand. Det senare beror på att franska myndigheter och organisationer hör sällan av sig om du råkat göra fel, utan det är upp till dig att se till att göra rätt eller höra av dig. Nu när jag vet hur fransk byråkrati fungerar har jag inte längre några problem till skillnad från när vi var nyinflyttade. Men kan man inte systemet eller talar franska är det så klart både svårt och frustrerande.

Och så har jag börjat planera för vår tågresa upp till Sverige i jul! Varför tåg och inte bil eller flyg? Därför att vi inte har några vinterdäck och för att jag gärna vill testa tåg. Boka biljetter går inte ännu men jag kollar upp rutt och tider. Hur många dagar ska vi resa? Ska vi åka i ett svep eller stanna och sova över någonstans? Kanske boka sovvagn om det inte kostar för mycket? Hur länge tror vi att Dexter orkar hålla sig lugn? Behöver vi köpa ryggsäckar? Hur mycket hundmat ska vi ta med oss? Hade det endast varit T och jag som rest hade vi inte behövt planera så mycket. Men nu har vi en hund att ta hänsyn till också. Spännande!

Nu väntar ett par händelselösa veckor, åtminstone i teorin, innan vi får efterlängtat besök av svenska vänner. Klart slut!

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Du vet väl att SJ just har startat nattåg från Stockholm till Hamburg? Verkar definitivt lovande! Det fanns en artikel i DN 25/8 om det, och för oss som gillar att resa var det en glad nyhet. Ser fram emot att läsa om er planerade tågresa och vilken väg ni väljer att åka, om det blir nattåg eller något annat ressätt.

Annika Estassy sa...

Ja, Kerstin, jag känner till det nya nattåget. Just nu går det inte att boka och de har dessutom haft problem med sovvagnarna som inte godkändes av Danmark. Jag måste även ta reda på om hundar är tillåtna ombord. Men det är helt klart ett intressant alternativ!