lördag 10 september 2022

September

September, denna ljuvliga månad som varken är sommar eller höst, då solen värmer men inte bränner. Då vi stänger av luftkonditioneringen och sover för öppna fönster, till ljudet av havet och syrsorna.
 
En liten kofta behövs över klänningen när jag går ut med Dexter på morgonen och han håller mig sällskap när jag dricker mitt frukostte på terrassen. Jag sitter i utemöbeln, han håller till på bordet. Men om där ligger en duk vet han att han inte får hoppa upp. Då spanar han från balkongen istället.

Horisontlinjen är knivskarp och luftfuktigheten som varit ovanligt hög de två senaste månaderna är tillbaka på normala nivåer. Havet är dock varmt fortfarande: 24 grader.

Höstterminen har börjat, sommargästerna har åkt hem men vandrarna är tillbaka. Vinskörden närmar sig sitt slut – den började tidigare än vanligt i år på grund av torkan – och i morgon startar jaktsäsongen.

September – min favoritmånad, månaden då jag föddes.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Fyller du 60 nu? Tjohej och stort grattis om jag missar dagen.
Hur varmt blir vattnet som varmast på sommaren? Är det i juli?

Annika Estassy sa...

Japp, den 26:e smäller det! Och vattnet brukar vara varmast i augusti även om det aldrig blir lika varmt hos oss som på Rivieran t.ex. där vattnet var 28 grader. 24-25 grader som det varit hos oss i år är tydligen rekord.