onsdag 12 oktober 2022

Julresan till Linköping

Idag släppte Tyskland sina jullovsbiljetter och jag hängde återigen på låset. Etapp 2 och halva etapp 3 av julens tågresa upp till Sverige – från Basel till Hamburg och från Hamburg till Köpenhamn – är nu bokad och klar. Eftersom hundbiljetter inte kan bokas online i Tyskland blev jag tvungen att ringa till det tyska tågbolaget DB för att boka dem. Jag passade även på att beställa Dexters biljett från Hamburg till Köpenhamn och våra egna platsbiljetter för samma sträcka. Hotellen i Basel och Hamburg är också bokade, hyrbilen i Linköping likaså.

Det enda som återstår alltså är att boka platsbiljetterna till sträckan Köpenhamn - Linköping. När det kan ske står dock skrivet i stjärnorna. "Någon gång i november" ska resor från den 10 december och framåt släppas, skriver SJ på sin hemsida. Det är två månader senare än vanligt. Anledning enligt SJ är att Trafikverket har "omfattande problem med sin planering av banarbeten". Omfattande planeringsproblem överhuvudtaget skulle jag vilja påstå. SJ:s hemsida kommer att krascha den dagen jullovsbiljetterna släpps!

Så småningom ska hemresan planeras men det blir enklare eftersom jag nu vet hur jag ska tänka. Plus att biljetterna finns redan. Utom hos SJ då ...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Smart att boka allt på en gång innan priserna stiger!
Känner du till att Snälltåget kör direkttåg mellan Linköping och Hamburg/Berlin? De brukar släppa sina biljetter tidigare än SJ...
/ Carin

Annika Estassy sa...

Jag såg det men det är ett nattåg som inte går varje dag och eftersom vi har Dexter måste vi antingen sitta och sova eller boka en hel kupé för oss själva = mycket dyrt.