onsdag 5 oktober 2022

Julresans första etapp bokad!

Att planera en tågresa är inte lika enkelt som att boka flygbiljetter kan jag meddela, särskilt inte när resan går av stapeln kring jul!

Tågbolagens julresor blir bokningsbara vid olika datum och eftersom trycket är stort riskerar man att bli utan platser om man väntar för länge. Alltså hängde jag på låset (= vid datorn) när franska SNCF släppte sina julbiljetter klockan sex i morse. Jag hade redan köpt våra interrail pass och behövde nu platsbiljetter till den första etappen. Den kommer för övrigt inte att gå till Paris som var tänkt, utan till Basel i Schweiz. Hela idén med interrail är nämligen att man ska resa utom – och inte inom – ursprungslandet. Därför har man bara från midnatt till midnatt på sig att passera gränsen. Därav att vi inte sover över i Paris utan fortsätter mot Basel. Platsbiljetterna är nu införskaffade och hotellet bokat. Hurra!

Nästa etapp blir Basel-Hamburg (inklusive övernatting i Hamburg) men den kan jag inte boka förrän tyska DB släpper sina julbiljetter nästa vecka. Förhoppningsvis kan jag boka den tredje etappen, Hamburg-Köpenhamn i samma veva. Det lär dock dröja innan jag kan köpa platsbiljetterna till den sista delen av resan – Köpenhamn-Linköping. För ska man tro tidningarna lär det dröja till slutet av november innan SJ släpper sina biljetter. Den som väntar på något gott ...

Apropå gott fick jag till ett gott surdegsbröd igår!

Inga kommentarer: